Recept:Rotmos
Rotmos
Kategorier:
Fler recept med:
Rotmos är ett vansinnigt underskattat tillbehör, till exempelvis korvrätter. Använd en mjölig vinterpotatis.
Ingredienser
För 4 personer
- 11 kgkålrot
1 kålrötter
- 165 grammorot
1 morötter
- 500 gram0,5 kgpotatis
5 potatisar
- grönsaksbuljong
- smör
- vitpeppar
- salt
- Skala kålroten, morötterna och potatisarna. Dela kålroten och moroten i mindre bitar.
- Koka först kålrotsbitarna i buljongen (och gärna tillsammans med några hela vitpepparkorn) i cirka 10 minuter, och lägg sedan i potatis och och morot och koka i ytterligare cirka femton minuter, tills alla bitar är genommjuka.
- Häll av buljongen (men spara lite vid sidan av).
- Lägg i en klick smör, och mosa rotsakerna med stöt eller elvisp. Späd under tiden med kokspad, tills moset har en bra konsistens.
Senast uppdaterad 2013-02-28 17:12